Je Eigen Fitnessruimte Thuis Inrichten

Gepubliceerd nov. 24, 21
7 min read

Loopband Aanbieding Kopen?

Daarnaast is lopen op een loopband een stuk minder belastend voor je knieën en kan je met een groot aantal voorgeprogrammeerde trainingen aan de slag. Denk hierbij aan interval-, duurloop- en heuveltrainingen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten wanneer je een loopband (voor thuis) wilt kopen en waar een goede loopband minimaal aan moet voldoen.

  • Beste loopband voor thuis
  • Beste hometrainer voor thuis
  • Beste crosstrainer voor thuis
  • Beste roeitrainer voor thuis

Van de meeste loopbanden is de snelheid alsook de hellingshoek aan te passen waardoor je jezelf continu kunt blijven uitdagen. Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband? Los van het doel wat je voor ogen hebt zijn er nogal wat zaken om goed op te letten wanneer je besluit een loopband te kopen.

Op basis van deze criteria hebben we de 5 beste loopbanden voor thuis (van dit moment) voor jou geselecteerd. Deze vind je verderop in het artikel - Zó creëer je eenvoudig je eigen fitnessruimte thuis. Gewicht Bij het kopen van een loopband is het belangrijk om te letten op het gewicht van het apparaat. Het gewicht van de loopband hangt nauw samen met de constructie ervan.

Het enige voordeel daarvan is dat dit type loopbanden iets makkelijker te verplaatsen zijn. Dat kan echter niet de hoofdreden zijn waarom je besluit een loopband te kopen. Je wilt namelijk veilig, comfortabel en lekker kunnen lopen op een loopband waarbij je enkel hoeft te focussen op het lopen. Om te voorkomen dat de loopband te veel beweegt en misschien wel verschuift wanneer je er op loopt moet de band een Kracht van de motor Hoe krachtiger de motor van de loopband, hoe harder je kunt lopen zonder dat de band veel lawaai maakt.

Loopbanden Voor Thuisgebruik - Fitness

Loopband Aanbieding Kopen?Hometrainer Voor Thuis

Wanneer je besluit een loopband voor thuis te kopen is het belangrijk om te kijken naar het continu vermogen van de band. Het piekvermogen is hierin minder relevant. Wanneer je wilt afvallen en flink wat calorieën wilt verbranden zal je al snel 20 minuten of langer op de loopband staan.

Verstelbaarheid van de hellingshoek Door een loopband te kopen met een verstelbare hellingshoek heb je veel meer trainingsmogelijkheden. Zeker wanneer je aan het trainen bent voor bijvoorbeeld de Alpe d’huzes (een hardloopwedstrijd door de bergen) is een verstelbare hellingshoek een must om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Je zou ook buiten kunnen hardlopen, maar als je in Nederland woont weet je dat de omgeving nogal vlak is. Creëer een fitnessruimte in je eigen huis.

Je maakt je training direct een stuk zwaarder en meer uitdagend wanneer je de hellingshoek verhoogd. Van al de onderstaande loopbanden is de hellingshoek aan te passen. Ook beschikken de loopbanden over programma’s en heuveltrainingen waarin de hellingshoeken automatisch veranderen tijdens het trainen (best geteste roeitrainer). Let er op dat de hellingshoek van de loopband die je koopt kan worden.

Om schade en eventuele blessures te voorkomen is het daarom van belang dat de loopband die je koopt beschikt over een goed demping systeem. Wanneer je hardloopband beschikt over een goed demping systeem is de belasting een stuk minder dan wanneer je buiten zou hardlopen - Loopband kopen? - De Beste Hardloopbanden. De onderstaande loopbanden beschikken over een schokdemping systeem.

Thuis Fitness: Wat Heb Je Nodig Voor Je Eigen Sportschool

Lengte en breedte van het loopoppervlak Bij het kopen van een loopband voor thuis is het loopoppervlak ook een belangrijk onderdeel om op te letten. Des te groter het loopoppervlak van de bank, des te minder je zorgen hoeft te maken dat je verkeerd stapt en van de loopband afvalt (Loopband kopen? Het grootste aanbod).

Wanneer je besluit een loopband te kopen is het van belang dat het loopoppervlak is. De lengte van het loopoppervlak is minder spannend en dat zit in de meeste gevallen wel goed. Houdt als vuistregel aan dat het loopoppervlak van de band circa 130 cm lang is (of langer natuurlijk).

(tekst gaat verder onder de afbeelding) Maximaal belastbaar gewicht Het merendeel van de loopbanden is Desondanks is het wel een punt van aandacht tijdens het kopen van een loopband voor thuis. Wanneer je zelf 100kg bent is een loopband met een hogere maximale belastbaarheid aan te raden. Bij iedere stap die je zet komt je volle gewicht namelijk met relatief veel geweld op de band terecht.

Best Geteste HometrainerTop 10 Best Verkochte Loopbanden

Maximale snelheid Ben je een beginnende hardloper? Dan kan je prima een wat goedkopere loopband kopen met een maximale snelheid van 15 kilometer. Op de meeste loopbanden kan deze snelheid behaald worden. Ben je echter een meer gevorderde hardloper of ben je van plan het hardlopen serieus op te pakken? Ga dan voor een loopband waar je in ieder geval snelheden van 20 km/h op kunt behalen.

Best Geteste Hometrainer

Van de onderstaande loopbanden kunnen de meeste snelheden van 20 km/h halen. Gebruiksvriendelijkheid Wanneer je een loopband hebt gekocht en geïnstalleerd wil je er zo snel mogelijk mee aan de slag. Het is wel zo fijn dat je niet eerst een half uur bezig moet zijn met de loopband om te snappen hoe deze werkt.

Garantie De door de fabrikanten afgegeven garantie over de loopbanden Krijg je bij aankoop van een specifieke (goedkope) loopband geen garantie, dan moet je je afvragen wat de kwaliteit van het apparaat is. Wanneer de leverancier zelf al geen garantie durft af te geven zegt dit vaak iets over het vertrouwen van de fabrikant in zijn eigen loopband.Desondanks kan je ook best langere tijd plezier hebben van een goedkopere loopband, maar is de kans dat deze (relatief snel) kapot gaat wel een stuk groter. De fabrikanten van betere loopbanden geven al snel 2 jaar garantie op de aangeboden loopbanden. Prijs Bij het kopen van een loopband voor thuis is de prijs een cruciaal punt.

Een goedkope loopband van bijvoorbeeld €100,- ga je dus niet vinden in dit artikel. We zijn ervan overtuigd dat je een loopband koopt voor de langere termijn en dat je niet na een half jaar alweer een andere moet kopen omdat de oude niet meer werkt. Een loopband met een goede kwaliteit, voldoende groot loopoppervlak, hoge maximale snelheid en belastbaar gewicht ga je simpelweg niet vinden voor dit bedrag.

Beste Loopband - Top 10 Loopbanden 2021

Deze loopband beschikt over eigenschappen die je bijvoorbeeld niet terugvind op de gemiddelde loopband waar je een uurtje in de week op loopt. De loopband is geschikt voor intensief gebruik, heeft weinig tot geen onderhoud nodig en waarschuwt bovendien als het bijvoorbeeld nodig is om de band de voorzien van nieuwe smeerolie.

Beste Loopband Voor Thuis Kopen?5 Tips Voor De Perfecte Fitnessruimte Thuis

Doordat het loopoppervlak van 152 cm bij 51 cm is gescheiden van de motor is deze minder gevoelig voor stof en vuil (7 tips voor een motiverende fitnessruimte in huis). Dit maakt deze loopband onderhoudsvriendelijk en het zorgt voor een aanzienlijke verlening van de levensduur. Los van het feit dat dit de minst goedkope loopband is, is dit kwalitatief gezien dus wel de beste optie van deze 5 loopbanden.

Deze loopband heeft een strak design wat ook functioneel is. Het loopvlak is namelijk eenvoudig in te klappen en in combinatie met 4 transportwielen maakt dat deze loopband tot een eenvoudig op te bergen apparaat. Merk, Bowflex, Maximaal belastbaar gewicht170 kg, Maximale snelheid20 km/h, Oppervlakte loopvlak, Lengte: 152 cm / breedte: 51 cm, Hellingshoek15 niveaus (max 15%)Inclusief geïntegreerde trainingscomputer, JAIn/uitklapbaar, JAAanvullende opties, Hartslagsensoren, tablethouder, Bluetooth, speakers, Garantie3 jaar op onderdelen / 10 jaar op frame en laswerk, Korte product video Welke loopband heeft onze voorkeur en waarom? Al de 5 geselecteerde loopbanden zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige loopbanden met voldoende trainingsmogelijkheden waar je voor langere tijd plezier van zult hebben.

Navigation

Home

Latest Posts

Padelshirt Kopen

Published Oct 02, 22
6 min read

Wat Is Padel

Published Jul 31, 22
6 min read

Massage Gun

Published Jul 26, 22
6 min read